Nyheter

 

10KW Luft-vatten värmepump
+
500 liter tekniktank för värmepump med direktkondensering

Värmepumpsystem med 10KW Luft-vatten värmepump och 500L BORÖ tekniktank. I tanken finns 3 stycke slingor bl.a. en kondensorslinga for värmepump. Vi har tillverkat en anpassad Rotaberg RHP-11Nordic värmepump. Med 3-fasanslutning 3x400V 50Hz.Miljovanligt 407C. Ingen vatten går på utsidan. Tyvärr krävs det en auktoriserad kylfirma for inkoppling. Rotaberg RHP-11Nordic värmepump är en ON/OFF (ej Inverter) med Copeland EVI kompressor som kan arbeta ner till -25C. Detta system lämpar sig i första hand till de som har tillgång till billigt (gratis) ved och vill inte bli fånge for detta.

Värmefaktor (COP) för + 7 / 35-30C är ca 3,8. Det är lägre än med ett plattvärmeväxlare system (COP ca 4,5), Detta är pga. att vatten i tanken rör sig minimalt och värmeväxling är sämre.

Frånvaron av cirkulationspump och plattväxlare gör dock systemet väldigt flexibelt och enkelt. Du kan när som helst ansluta en ny värmekälla.

 

BORÖ tekniktank 500 liter för värmepump med direktkondensering och solvärme. Systemets hjärta är den svenskt tillverkad 500L-tanken med bland annat fyra slingor (varmvatten, sol, kondensorslinga för värmepump).

Vattnet mitt i tanken är samma som cirkulerar i värmesystemet (radiatorerna).

Hybridsystemet jobbar med ackumulerande teknik (samlar in energi från alla anslutna energikällor) som sedan kan distribueras till värme och varmvatten, vilket ger användaren maximal flexibilitet och funktionalitet.

Tanken är försedd med anslutningar på toppen där inloppets utformning förbättrar skiktning och därmed effektivare laddning, speciellt då högre flöden råder. Anslutningar finns för elpatron (elspets) och Bivalent shunt.

.

Tekniska data
Total laddvolym (rad) 500 liter
Volym Vv-slinga Ca 18 liter
Vv-anslutning Ø22
Sol-anslutning Ø22
Volym Kondensorslinga 3,3 liter
Växlaryta Kondensor 3,7 m²
Gas-anslutningar 3/8″ och 5/8″
Radiatoransl (3st) Ø22
Tryckklass rad 3 bar
Tryckklass varmvatten 10 bar
Mått (BxDxH) 695x695x1780
Vikt 125 kg

Fördelen med ett Hybridsystem.
Solvärme laddar i första hand tanken.
När solvärmesäsongen är slut tar värmepumpen vid.

Om värmepumpen inte räcker till finns 3 olika alternativ:

  • Elda i din vattenmantlade braskamin, köksspis som kopplas till Hybridtanken.
  • Anslut din olje-/gas-/pelletspanna till Hybridtanken.
  • Välj den inbyggda elpatronen som spets.

REK CA-PRIS INKL MOMS: 59 000 SEK